Untitled Page
Individuella Lösningar, Personligt bemötande - Individuell anpassad personlig assistans med dina villkor - DU bestämmer VI guidar
Untitled Page
  Copyright © RamKab Investments AB  |  Stockholm. Sweden  |  Innehar F-skattsedel  |  Tel: +46 707 179600  |  info@ramkabinvestments.com
Yrket Personlig Assistent

Att arbeta som personlig assistent innebär att du assisterar en person med funktionsnedsättning till att så långt som möjligt kunna leva ett liv som alla andra.
Som personlig assistent varierar dina arbetsuppgifter mycket beroende på vem du är personlig assistent åt. Som personlig assistent ska du hjälpa kunden med det som personen pga. sin funktionsnedsättning inte själv kan utföra.
Det kan vara ett fritt yrke där du som anställd, tillsammans med den du arbetar hos, kan påverka innehållet i dagen. Vill du arbeta som personlig assistent är det en fördel att vara flexibel och lite av en mångsysslare. Det underlättar att du kan hantera att sätta tydliga gränser och att kunna vara personlig utan att bli privat. Du ska vara tillgänglig och alert hela tiden utan att tränga dig.

Personkemi mellan kund och personlig assistent
Personkemin mellan kunden och dig som personlig assistent är mycket viktig. Som personlig assistent är din arbetsplats samtidigt kundens hem. Som personlig assistent måste du visa stor respekt för kundens behov av ett privatliv, samtidigt som din uppgift är att hjälpa och assistera. I ditt arbete ingår det att smälta in i kundens vardag och göra saker på det sätt som kunden önskar eller själv skulle ha gjort.

Ett fungerande assistansuppdrag inkluderar en Personlig Assistent med kunskap
Ett väl fungerande assistansuppdrag inkluderar en personlig assistent med kunskap, engagemang och vilja att delta i utvecklingen av assistansuppdraget tillsammans med kunden. Det är även viktigt att kunna samarbeta med kundens anhöriga, vänner och andra personer som är betydelsefulla för kunden.