Untitled Page

RamKab Investments AB finns till för att hjälpa och stödja dig i din vardag så du känner att det är DU som bestämmer vem du ska få hjälp av, hur och när det ska göras, att delta i olika aktiviteter inte behöver vara så komplicerat att ansöka om det. Vårt motto är: Individen vet sitt bästa, vet hur han/hon ska ha det och vi är med för att möjliggöra det för dig till det bäst möjliga sättet.

Varför anlita RamKab Investments AB?
Läs om vår policy och hur vi jobbar för att hjälpa dig, hur du kan kontakta oss utan något krav.


Varför anlita en privat anordnare?
Det kan sammanfattas i stort sett i två delar:
Alltför oftast händer det att man via sin kommun blir erbjuden många olika assistenter som kommer hem till en och hjälper till, vilket gör att man känner obehag av att träffa olika personer varje gång och samtidigt har man inte mycket kontroll över situationen att kunna ställa krav när det gäller nödfall och snabba lösningar. Flexibiliteten att kunna delta i något intressant på sin fritid saknas, för att man måste komma överens med kommunen långt innan för att OM MÖJLIGT kunna planera för det. Detta är ännu viktigt när det kommer till att kunna resa. Hela processen att hitta en person att kunna följa med, att få godkänt från kommunen att få  assistenternas resekostnader betald är ibland så långdragen procedure att man oftast vågar sig inte på detta, alternativt måste planera långt innan för att vara säker på att resan blir av, vilket inte är lätt.

Det är inte brukligt och ibland inte vanligt alls att man får ersättning av sin kommun för att täcka resekostnaden för assistenter fast det är din självklara rätt. Vissa kommuner har inget klarlagt sätt att hantera det så att man i förtid vet hur mycket av sin assistansersättning man får för omkostander, dvs OM man över huvudtaget får den beviljad. Man måste ansöka om det varje gång. Detta gör att processen är för komplicerad så man missar den resan som man helst ville ta.
Allmänt att få ersättning för assistenternas omkostnader via kommun inte är en självklarhet. Ansökan måste gå igenom några instanser tills man får ett beslut och man vet inte om det går igenom och dessvärre omöjligt att veta i för väg hur mycket man får så man kan planera.

Detta är på grund av att kommunen är en stor organisation med riktlinjer som är svåra att anpassa till individer och unika lösningar som varje brukare är i behov av.
FLEXIBILITET och KUND-PERSPEKTIV både för brukaren och assistenter saknas och därmed att kunna ge SERVICE och UPPFÖJLINING är svåra av naturliga skäl. Vi försöker att ha alla dessa fyra faktorer i beaktande och ser dem som våra och kunders krav.

Enligt LSS, alla som har assistansersättning har också den möjligheten att använda en del av sin assistansersättning till att täcka assistansomkostander, alltså, möjliga kostander som kan uppkomma i samband med din assistent. Detta kan vara en resa, fritidsaktivitet, hygienartiklar resturangbesök, osv,
Untitled Page
Friheten att själv bestämma över sin vardag, tid, hur, när, vad göras
Friheten att själv bestämma över vem vara assistent, utföra assistansen
  Copyright © RamKab Investments AB  |  Stockholm. Sweden  |  Innehar F-skattsedel  |  Tel: +46 707 179600  |  info@ramkabinvestments.com
Individuella Lösningar, Personligt bemötande - Individuell anpassad personlig assistans med dina villkor - DU bestämmer VI guidar